Café Weltschmerz – Oud-advocaat Frank Stadermann in gesprek met juriste Isa Kriens: scholen hebben een keuze

door | 16 apr 2021 | COVID-19 ziekte

De corona-maatregelen op scholen worden steeds zwaarder. Mondkapjes doen hun intrede op de basisscholen. Bij één positieve PCR-test moet een hele klas 5 dagen in quarantaine. Wie zich vervolgens niet wil laten testen, mag nog 5 dagen thuis zitten.

“Het komt nu echt de basisscholen in,” zegt juriste Isa Kriens in de derde aflevering van het Juridisch Corona-journaal. Hierin belichten Kriens en oud-advocaat Frank Stadermann juridische aspecten van de corona-maatregelen.

Een van de opmerkelijke conclusies in dit gesprek is dat volgens Kriens er geen wettelijke verplichting bestaat voor basisscholen om de corona-regels op te volgen. “Het is een richtlijn, gecommuniceerd via een ‘service-document’, waarin staat dat het om wettelijke verplichtingen gaat, maar er is geen verwijzing naar enige wet. Althans, ik heb hard gezocht maar ik kan nergens een wettelijke grondslag vinden.”

Dat zou betekenen dat scholen naar eigen inzicht met de maatregelen om kunnen gaan. Kriens, bekend als de Kleine Activist, maar ook mede-oprichter van het initiatief Moederhart (https://www.moederhart.nl/​), dat zich inzet voor een kindvriendelijke samenleving zonder test- en vaccinatiedwang, raadt ouders aan om “zelf te blijven nadenken en zich niet onder druk te laten zetten door de school.” Ze kunnen zich ook beroepen op het medisch geheim als het gaat om testuitslagen.

Ouders kunnen ook een andere school kiezen als de eigen school de kinderen niet goed behandelt – of een eigen school oprichten, wat niet zo heel moeilijk is in Nederland, zegt zij.

 

 

 

Eerdere afleveringen van het Juridisch Coronajournaal zijn te zien op de website van Café Weltschmerz: https://www.cafeweltschmerz.nl/het-juridisch-corona-journaal-1/
En:https://www.cafeweltschmerz.nl/het-juridisch-corona-journaal-2-isa-kriens-en-frank-stadermann/

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This