Covid-doden, vaccin-doden, honger doden – wat de aantallen ons vertellen…

door | 20 mei 2022 | COVID-19 vaccin, COVID-19 ziekte

De onverklaarbare oversterfte blijkt wereldwijd veel groter te zijn dan de sterfte aan Covid zelf. Waarom wordt dit niet onderzocht? De politiek en de WHO hebben ons nog wat uit te leggen… En waarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen belangrijke doden (covid-doden), en onbelangrijke doden (oversterfte, honger en de rest)? Het is schrikken als je de cijfers naast elkaar zet.
 

 

Sterfte aan Covid wereldwijd

Op 20 mei 2022 zijn er volgens het corona-dashboard van de WHO wereldwijd ruim 6 miljoen mensen overleden aan Covid-19 in 2021 en 2022.1

Volgens hetzelfde corona-dashboard van de WHO zijn er op 17 mei 2022 ruim 12 miljard doses vaccin toegediend. Zie afbeelding hieronder.1

 

 

 

Oversterfte wereldwijd

Officiële gegevens melden ongeveer zes miljoen COVID-19 sterfgevallen in twee jaar, maar wereldwijd wordt de oversterfte geschat op ruim het dubbele van dat cijfer. Bij de registratie van sterfte – met een meetmethode die de geregistreerde sterfgevallen vergelijkt met de verwachte sterfgevallen – blijkt dat veel meer mensen dan die 6 miljoen zijn gestorven in de pandemie. Het zijn er bijna 15 miljoen!

“Uit nieuwe schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat het volledige dodental dat direct of indirect verband houdt met de COVID-19-pandemie (omschreven als “oversterfte”) tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 ongeveer 14,9 miljoen bedroeg (marge 13,3 miljoen tot 16,6 miljoen).” – persbericht WHO (5-5-22)2

Dus dat betekent dat er een kleine 10 miljoen mensen meer zijn gestorven dan op basis van gegevens van eerdere jaren zou worden verwacht – waar tot op heden geen officiële verklaring voor is. En er is op dit moment ook niet veel animo bij de gevestigde orde om dit met goed en transparant onderzoek boven water te krijgen. Maar als we kijken naar de twee zaken die de afgelopen jaren anders waren dan de jaren ervoor zijn dat de Lockdowns en de vaccinatiecampagnes geweest. Dat we daarmee levens redden is dus de grootste leugen aller tijden?

Er zijn drie vitale organen: het hart, de longen, de hersenen. Als die het niet meer doen sterf je. Natuurlijk is het mogelijk om alle sterfgevallen als gevolg van het vaccin te diagnosticeren als sterfte aan een hartaanval, een beroerte, een longembolie of iets dergelijks. Maar het is ook mogelijk om te kijken naar sterfte oorzaken en te kijken of deze mensen recentelijk waren gevaccineerd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we opeens te maken hebben met tien miljoen mensen die zijn overleden als gevolg van auto-ongelukken de afgelopen twee jaar – de oorzaken liggen voor de hand, maar vaccins en Lockdowns zijn heilige koeien – onaantastbaar…

 

 

Oversterfte in Nederland

 
“Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maakte op 13-5-22 bekend dat er in april wederom sprake was van oversterfte in Nederland. Die maand overleden bijna 1850 meer mensen dan verwacht.”3

De sterfte was volgens het CBS vooral fors hoger onder Wlz-zorggebruikers (wet langduringe zorg) en 65-plussers. Vanaf 18 februari 22 (week 7) werden 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstige afweerstoornis opgeroepen voor een vierde coronaprik.4

Vlak daarna, vanaf begin maart gingen de sterftecijfers in Nederland snel omhoog, na een korte, relatief ‘rustige’ periode. Toeval, volgens het CBS, dat de eventuele rol van vaccinaties helemaal niet noemt en de hoge sterftecijfers wijt aan corona en, na twee jaar complete afwezigheid terug van weggeweest, de griep”5. – BLCKBX6

De bereidheid om een mogelijk verband te onderkennen tussen sterfte en het recentelijk ontvangen vaccin is er niet.

Het circus dat is opgetuigd om Covid te bestrijden is ongeëvenaard, maar schiet haar doel totaal voorbij. Hoe je het ook wendt of keert sinds de Lockdowns en de vaccins gaat de sterfte wereldwijd omhoog in plaats van naar beneden. En voor de duidelijkheid: het grootste gedeelte daarvan is een onverklaarbare oversterfte.
 

 

Sterfte aan honger

 
Het continent met de laagste sterfte aan Covid-19 is Afrika.7 Dit is ook het continent met de laagste vaccinatiegraad.8

Toch zijn de mensen ook daar hun leven niet zeker. Het volgende fragment komt uit het artikel: East Africa drought: ‘The suffering here has no equal’ dat de BBC op 14-5-22 publiceerde:9

‘Twintig miljoen mensen in gevaar’
 
Gezinnen zijn wanhopig op zoek naar voedsel en water. Miljoenen kinderen zijn ondervoed. De veestapel, waarvan de herdersfamilies afhankelijk zijn voor hun voedsel en levensonderhoud, is gestorven.
De droogte reikt veel verder dan dit kleine Keniaanse dorp en het Wereldvoedselprogramma van de VN zegt dat tot 20 miljoen mensen in Oost-Afrika het risico lopen om ernstige honger te lijden.
Ethiopië kampt met de ergste droogte in bijna een halve eeuw en in Somalië loopt 40% van de bevolking het risico te verhongeren.
 
De wereld kijkt niet onze kant op
 
Het is een situatie die het hoofd van het bureau voor humanitaire zaken van de VN, Martin Griffiths, wil veranderen.
 
“Ik wil mijn uiterste best doen om de wereld aandacht te laten schenken aan de situatie hier”, vertelt hij de BBC tijdens een bezoek aan het door droogte geteisterde noorden van Kenia.
 
“De aandacht van de wereld is volledig gericht op Oekraïne, wat een verschrikkelijke crisis is, en ik ben op beide plaatsen geweest, maar het lijden dat ik hier heb gezien kent zijn gelijke niet.”
 
Hoewel zijn bezoek geen onmiddellijke hulp aan de regio heeft gebracht, hoopt hij toch enige verlichting te kunnen brengen – als donoren de financiering verhogen.
 
“Bij de Verenigde Naties hebben we een programma voor de Hoorn van Afrika, waar Kenia onder valt, juist voor deze behoeften,” zei hij. “Met de juiste financiering zouden ze de hulp krijgen die ze verdienen.”
– BBC 14-5-229

Zolang de WHO niet in staat is om ervoor te zorgen dat wereldwijd de watervoorziening en voedselvoorziening op orde is faalt zij in de derde wereld. Zolang zij niet bereid is om te onderzoeken of de oversterfte wordt veroorzaakt door vaccins en Lockdowns faalt zij in de westerse wereld. Het gaat niet om het uitzoeken en doen wat nodig is voor het bereiken van gezondheid.

De taak van de WHO is kennelijk het verkopen van vaccins en het installeren van een wereldregering.
 

 
Bronnen:

1. https://covid19.who.int/
2. https://www.who.int/news/item/05-05-2022-14.9-million-excess-deaths-were-associated-with-the-covid-19-pandemic-in-2020-and-2021
3. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/19/in-april-oversterfte-begin-mei-niet-meer
4. https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/herhaalprik-tegen-corona
5. https://www.blckbx.tv/gezondheid/twee-keer-zoveel-zieken-als-normaal-waarschijnlijk-door-griep
6. https://www.blckbx.tv/corona/na-vierde-coronaprik-voor-senioren-schoten-sterftecijfers-in-maart-omhoog
7. https://ourworldindata.org/grapher/cumulative-covid-deaths-region
8. https://ourworldindata.org/grapher/cumulative-covid-vaccinations-continent?country=Africa~Asia~Europe~North+America~Oceania~South+America
9. ttps://www.bbc.com/news/world-africa-61437239

 

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This