Matthias Desmet: “Bij totalitarisme worden mensen gehypnotiseerd tot gehoorzaamheid”

door | 4 feb 2022 | COVID-19 ziekte, Nationale politiek

Zoals velen van jullie wellicht weten, wordt de hele mensheid onderworpen aan een massale aanval van psychologische oorlogsvoering. Matthias Desmet, hoogleraar klinische psychiatrie, heeft de psychologie van het totalitarisme bestudeerd en legt haarfijn uit hoe de verschuiving van de macht tot stand komt.

De politiek heeft ons in haar greep, en het is voor een groeiende groep duidelijk dat zij niet het beste met de burgers voorheeft. Waarom gehoorzamen mensen? In dictaturen komt gehoorzaamheid voort uit een fundamentele angst voor de dictator. Maar bij totalitarisme, worden mensen gehypnotiseerd tot gehoorzaamheid. In psychologische termen staat deze massahypnose bekend als massavorming.

 
In dit uiterst boeiende gesprek legt Matthias Desmet uit waarom een kleine groep niet te hypnotiseren valt, en hoe deze groep cruciaal is voor het doorbreken van massavorming.

 

 
Ondertiteling: Sietske Hoogenboom (Ondertiteling rechts onder in het scherm aanzetten: klik op cc en kies Nederlands)

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This