Onverwachts overlijden van Europarlementariër Michèle Rivasi roept vragen op: wat betekent dit voor Pfizer-Gate?

door | 8 dec 2023 | COVID-19 vaccin, Farmaceutische industrie

Op 29-11-2023 bericht Euroactiv het volgende:

“Michèle Rivasi, de groene afgevaardigde die ervoor pleitte dat de sms-berichten tussen de voorzitter van de Europese Commissie en de CEO van Pfizer openbaar werden gemaakt, is woensdag (29 november) op 70-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval toen ze op weg was naar het Europees Parlement in Brussel.
 
Rivasi was sinds 2009 lid van het Europees Parlement voor De Groenen en was met name betrokken bij de strijd tegen het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Mercosur en tegen het gebruik van pesticiden, waaronder glyfosaat.
 
In naam van transparantie wijdde ze een deel van haar laatste mandaat aan het onderzoeken van de zogenaamde “sms-affaire”, die betrekking heeft op vermoedens over sms-berichten uitgewisseld tussen de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en Pfizer CEO Albert Bourla over de onderhandelingen over een contract voor 1,8 miljard doses COVID-19 vaccins.”
– Euroactiv1,2

Michèle Rivasi stond bekend als een zeer bevlogen vrouw die er niet voor schuwde om corruptie aan de kaak te stellen. In 2015 maakte Zembla een aflevering getiteld: ‘De Farma Methode’, waarin zij zegt:

“Het Europees geneesmiddelenbureau wordt voor 80% door farmaceutische bedrijven gefinancierd.” – Michèle Rivasi in ‘De Farmamethode’3

Een schokkende onthulling. De regelgevende instantie in de zak van de industrie waar zij toezicht op moet houden, en naar alle waarschijnlijkheid is dit nog steeds het geval. Rivasi wijst er terecht op dat dit een goede, onafhankelijke besluitvorming in de weg kan staan: “Des te meer toestemming er verleend wordt, des te meer geld er binnenkomt. Als er dus toestemming wordt gegeven om een product op de markt te brengen, weet je niet zeker of dat product een toegevoegde waarde heeft.”

De aflevering staat hieronder in zijn geheel. Het geeft een goed beeld van de manieren waarop Big Farma manipuleert en haar winsten veilig stelt. Als de video loopt, kunt u de Nederlandse ondertiteling aanzetten met het tandwieltje rechtsonder in het scherm. Daarnaast kan de video met Engelse ondertiteling worden afgespeeld, voor het geval u deze informatie graag wilt delen met Engelstaligen in uw omgeving.

Hier vindt u het transcript.

 

 
 
Opmerkelijk genoeg heeft BNN/VARA de documentaire uit 2015 verwijderd van haar website, ondanks het feit dat de omschrijving nog wel te vinden is op de site.4
 
 

Pfizer-Gate

 
Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie is vanaf 2021 betrokken bij het zogenaamde Pfizer schandaal, omdat zij weigerde om de sms’jes openbaar te maken die Von der Leyen uitwisselde met de CEO van Pfizer, Albert Bourla, over de aankoop van 1,8 miljard COVID-19 vaccindoses.5,6

Het is algemeen bekend dat criminele activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen nogal eens per sms gedaan worden. Sms-communicatie is veel lastiger met een WOO-verzoek op te vragen. De praktijk van het wissen van sms-jes is helaas gebruikelijk in de politiek, en voor Rivasi een doorn in het oog.

Tijdens de corona-pandemie stond Rivasi bekend om haar controversiële standpunt over vaccins. Zij had kritiek op de invoering van een ‘covid-certificaat’, en zette zich af tegen verplichte vaccins.

Op het moment van haar overlijden was zij hoofdonderzoeker van Pfizer-Gate. Drie dagen voor haar dood, op zondag 26 november, sprak ze opnieuw uitvoerig over ‘de zaak Pfizer’, door sommigen het “grootste corruptieschandaal in de geschiedenis” genoemd. Deze beerput omvat vele zaken. Rivasi schreef op zondag voor haar dood het volgende op Twitter:7

“Het laatste nieuws over wéér een uitvloeisel van Ursula von der Leyen’s mega-contract voor Covid vaccins: Pfizer daagt Polen voor de rechter om een betaling te krijgen van 60 miljoen vaccindoses die het land wel bestelde, maar nooit betaalde.
 
De 19 maanden durende strijd tussen Pfizer en Warschau kon niet anders eindigen. Polen weigert te betalen voor vaccins die het land noch nodig heeft – de pandemie is voorbij – noch kan betalen, omdat het miljoenen Oekraïense vluchtelingen opvangt.
 
Negen andere Oost-Europese landen hebben zich bij Polen aangesloten in het bekritiseerden van het gebrek aan clausules in de overeenkomst die landen toestaan om bestellingen te annuleren zodra de pandemie voorbij is en eisen antwoorden van de Europese Commissie.
 
Dit overschot aan vaccins en de miljarden euro’s die verspild worden aan doses die verlopen zijn in Europese magazijnen, zijn een direct gevolg van #SMSgate: het schandaal rond het megacontract dat via SMS onderhandeld werd tussen Pfizer en de voorzitter van de Europese Commissie.

(Red: Waar hebben we dat eerder gezien: in dit clipje bestelt Ab Osterhaus whisky en is hij in een jubelstemming wanneer hij een miljoenen deal binnen haalt tijdens de Mexicaanse griep. Ook deze deal wordt met een sms-je bevestigd.)
 

 

Sindsdien heeft de Europese Commissie in het geheim opnieuw onderhandeld over het contract met Pfizer. Polen heeft de deal echter niet geaccepteerd en weigert tot 2027 vaccins te kopen die het niet nodig heeft, en om 10 euro te betalen voor elke geannuleerde dosis.
 
Er moet een einde komen aan de ondoorzichtigheid van de Europese Commissie en onze regeringen. Wij, de Europese belastingbetalers, hebben het recht om te weten hoeveel miljarden euro’s we nog aan Pfizer moeten betalen en waarom.”
– Michèle Rivasi op Twitter7

De banden tussen Ursula von der Leyen en Albert Bourla zijn hecht, de transparantie ontbreekt, en de winsten zijn torenhoog.

Het zal Von der Leyen zeker goed uitkomen dat Rivasi is overleden. Wat heeft het hoofd van de Europese Commissie allemaal te verbergen? Hoe groot is de corruptie bij de EU, en bij de EMA?

En wie durft dit dossier nog op te pakken?

Bronnen:

1. https://www.euractiv.com/section/politics/news/pfizergate-affair-lead-eu-lawmaker-michele-rivasi-dies-aged-70/
2. https://www.europarl.europa.eu/meps/nl/96743/MICHELE_RIVASI/history/9
3. https://youtu.be/Uz1wuqxk0rg
4. https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-farma-methode
5. https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/new-york-times-takes-eu-commission-to-court-over-pfizergate-affair/
6. https://www.politico.eu/article/eu-seals-contract-for-1-8-billion-biontech-pfizer-vaccines/
7. https://twitter.com/MicheleRivasi/status/1728829090206273762
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This