Rechtszaak! – Monica Smit klaagt politie in Victoria (Australië) aan

door | 21 jun 2024 | Rechten

Er doet zich een bijzondere ontwikkeling voor in Australië. De politie zal op 23 juli voor de rechter moeten verschijnen in een zaak die Monica Smit (van Nederlandse afkomst) heeft aangespannen vanwege het misbruik van de politie in Victoria tegen de burgers.
 
 


 
 
Monica Smit is de meest prominente tegenstander van Australië’s wrede COVID-19 lockdowns, vaccin-verplichtingen en het censureren van kritiek op het Corona-beleid. .

In oktober 2020 deed Smit verslag van een COVID-protest en werd ze drie keer gearresteerd. Smit zette haar protesten onverminderd voort en in 2021 werd ze gearresteerd en aangeklaagd voor opruiing tegen het Lockdown beleid en de verplichte vaccins van premier Dan Andrews van de staat Victoria en voor het weigeren van een PCR-test. Voor deze vermeende misdaden bracht ze 22 dagen in eenzame opsluiting door, een opsluiting die haar de status van eerste politieke gevangene van Australië opleverde.

Smit dient de klacht niet alleen voor zichzelf in, maar voor de inwoners van Victora die met pepperspray zijn bespoten, met rubberen kogels zijn beschoten, hun bedrijf hebben laten vernietigen door de lockdowns (de langste ter wereld), of zijn gearresteerd voor “onacceptabele” berichten op sociale media of “COVID-boetes” hebben gekregen.

“Iemand moet als voorbeeld worden gesteld; iemand moet verantwoording afleggen,” zegt ze. Smit is een het aanspreekpunt geworden voor Australiërs die zich verraden voelen door hun regering.

Smit zegt dat haar gewenste resultaat is om een precedent te scheppen dat mensen zoals zij “niet op deze manier valselijk gearresteerd kunnen worden in een democratisch land als Australië”. Ze wil ook dat tenminste één agent persoonlijk verantwoordelijk wordt gesteld voor wat haar is overkomen. “Agenten moeten eraan herinnerd worden dat ‘orders opvolgen’ geen excuus is en dat ze gewetensvol dienen te handelen. Ik wil een voorbeeld stellen aan ten minste één agent, zodat anderen twee keer nadenken voordat ze onwettige bevelen opvolgen.”

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This