Lareb: verdubbeling personeel wegens “extra bijwerkingen” Covid-injecties en toch ontbreken 80.000 meldingen?

door | 8 nov 2021 | COVID-19 ziekte

“Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.”
 
“Lareb is een onafhankelijke stichting en wordt voor haar taken gefinancierd door het CBG en het Ministerie van VWS.”
– Lareb[1]

Dit “meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen” is verre van onafhankelijk, en de registraties van de meldingen zijn niet veel meer dan een burocratische procedure. Ernstige bijwerkingen worden niet serieus onderzocht, en het instituut doet niets om de consument te informeren over de risico’s van vaccins. Het Lareb wordt gefinancierd door de overheid, die de beheerder is van het RVP, en staat aan de kant van de overheid. Nu de bijwerkingen vanwege de Covid “vaccins” de pan uitrijzen wordt nogmaals pijnlijk duidelijk dat we van het Lareb niet veel meer kunnen verwachten dan dat dit instituut ons veel geld kost…
 

 

De baas van de bijwerkingen

“Agnes Kant is als directeur van Lareb in Den Bosch ‘baas van de bijwerkingen’. Met miljoenen Nederlanders die in ijltempo een coronavaccin krijgen, doet dat werk ertoe. Misschien wel meer dan ooit. ,”Ik wil geen onnodige onrust zaaien, maar wel transparant zijn.” – BD – 13 maart 20212

Sinds kort is weer eens gebleken dat het Lareb allesbehalve transparant is. En ook dat de “baas van de bijwerkingen” een ster is in het A zeggen en B doen.

“Kant staat sinds 2013 aan het hoofd van Lareb, nadat ze daar twee jaar eerder na haar vertrek uit de politiek aan de slag ging. Al die tijd haalde ze hooguit enkele keren per jaar het nieuws. Toen kwam corona en later het vaccin. Het aantal meldingen is explosief toegenomen. Lareb, gevestigd in een anoniem kantoorpand in de Bossche Maaspoort, heeft het nog nooit zo druk gehad. “Het belang van wat we doen is groter dan ooit.” – BD2

In maart van dit jaar waren de meldingen al “explosief toegenomen”, maar buiten het ‘Brabants Dagblad’ (BD) is het Kant kennelijk niet gelukt om hier transparant over te zijn in de grote Dagbladen. Had ze te weinig personeel om het goed bij te houden? Het BD berichtte in maart ook al:

“De voorbereidingen begonnen een jaar geleden al. Dat is vooral terug te zien in het aantal medewerkers: van zo’n 50 toen naar ruim 100 nu. Nodig om al die extra meldingen aan te kunnen. Want dat is wat het Lareb doet en deed; meldingen van particulieren en zorgverleners over vermoedens van bijwerkingen grondig onderzoeken. Uiteenlopend van wat Kant noemt huis-, tuin- en keukenklachten (‘die overigens heel vervelend kunnen zijn’) tot ernstige meldingen als allergische reacties en overlijdensgevallen.” – BD2

Boem, 50 mensen personeel erbij in maart om de toen al enorme toestroom aan bijwerkingen te kunnen verwerken. En dit was nog maar het begin van de ellende…

“De topdrukte bij Lareb zal nog een tijdlang aanhouden. Er is maar een heel klein deel van de prikken gezet in Nederland. En: hoe meer vaccinaties, hoe meer (vermoedens van) bijwerkingen, hoe meer meldingen. “Het is aanpoten, maar we kunnen het aan. De urgente meldingen blijven écht niet op de plank liggen.” – BD2

 

 

De groene rekenkamer

 
Nog maar een half jaar later blijkt al dat ze wel op de plank liggen! De Groene Rekenkamer is “een door ingenieur-wetenschappers en journalisten opgerichte stichting met als missie: Cijfermatige controle van economische en/of wetenschappelijke aannames, berekeningen alsmede de daar aan gekoppelde conclusies.”3 Zij worden gefinancierd door donateurs en doen onafhankelijk onderzoek. Zij kwamen erachter dat er 88.000 meldingen ontbreken op de website van het Lareb.
 
Op 4 november 2021 schreef de Groene Rekenkamer:

Geachte mevrouw Kant,
 
Ik schrijf u omdat wij constateren dat Lareb onvolledig blijkt te zijn met het rapporteren van meldingen van bijwerkingen ten gevolge van vaccinatie tegen corona – we spreken hier over circa 36% van het totale aantal, dat ontbreekt.
 
De experimentele vaccins tegen CoVid-19 staan in de belangstelling tegen de achtergrond van de vragen omtrent effectiviteit, veiligheid en noodzaak. Het werk van Lareb is bij uitstek van belang voor objectieve vaststelling van het aantal meldingen van bijwerkingen, want de omvang hiervan bepaalt de balans, zeker waar overheden streven naar massa-vaccinatie met steeds toenemende dwang. We hebben in de door Lareb verstrekte gegevens tot oktober – voor alle medicatie samen – nu ontdekt dat er op dat moment eigenlijk sprake zou moeten zijn van circa 236.000 meldingen, terwijl er slechts 147.646 zijn gerapporteerd.

De volledige brief kunt u hier downloaden: https://groene-rekenkamer.nl/12962/open-brief-aan-lareb/

 

 

Onmacht of opzet?

In 2019 heeft de stichting Vaccinvrij een WOB-verzoek gestuurd naar het Lareb met het verzoek om openbaarmaking van de procedure die het Lareb hanteert voor de afhandeling van de bijwerkingen.5 In die tijd kregen wij te horen van ouders dat bijwerkingenmeldingen kwijtraakten of niet serieus werden genomen. Het Lareb had niets om ons te overhandigen, maar nodigde ons uit voor een gesprek. Wijzer geworden door de ervaring aan tafel bij het RIVM en het CBG zijn we hier niet op ingegaan. Het doel lijkt een “goede relatie” te zijn. De overheid is vriendelijk tegen die maffe ouders die denken dat kinderen door vaccins kunnen worden beschadigd, meer is het in feite niet.

Maar nu met de Covid-injectie komt het Lareb in de problemen. De aantallen meldingen van bijwerkingen en sterfgevallen zijn een veelvoud de geregistreerde aantallen van welk vaccin dan ook. Zijn 100 medewerkers echt niet voldoende om transparant te zijn? En is – zelfs met het onvolledige aantal meldingen die er nu op de website staan – 161.470 bijwerkingen en 545 sterfgevallen op 7-11-21 – er niet allang voldoende reden om vanuit het Lareb het belang van Informed Consent te benadrukken en een waarschuwing te laten uitgaan naar het publiek?5 In maart zei Agnes Kant in het BD: “Het is onze taak om mensen te waarschuwen en informeren.” Het kan boven op de stapel leugens van haar oud-collega’s uit Den Haag.

 

 

 
Bronnen:

1. https://www.lareb.nl/pages/wat-is-bijwerkingencentrum-lareb
2. https://www.bd.nl/brabant/agnes-kant-over-bijwerkingen-coronavaccin-ik-wil-geen-onnodige-onrust-zaaien~a86148b7/”
3. https://groene-rekenkamer.nl/
4. https://stichtingvaccinvrij.nl/gerelateerde-topics/rechten/wob-verzoeken/wob-verzoek-7/
5. https://www.lareb.nl/coronameldingen#/content/content/edit/1453?mculture=nl-NL

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This