Transversale myelitis en sterfte tijdens Covid-19 vaccin proeven – “geen reden tot bezorgdheid”?

door | 24 okt 2020 | COVID-19 ziekte

Weet u wat transversale myelitis is? Zo niet kijk dan in ieder geval naar het filmpje aan het einde van dit artikel. Al twee proefpersonen hebben in de testfase van het toekomstige COVID-19 vaccin van Astra Zeneca deze ‘zeldzame’ aandoening opgelopen.[1,2] Zij zullen de rest van hun leven niet of nauwelijks meer kunnen lopen. Recentelijk is een sterfgeval in de testfase gemeld. Dit artikel gaat over de gebrekkige onderbouwing van de noodzaak en effectiviteit van het potentiële Covid-19 vaccin. En het gemak waarmee zeer ernstige neurologische aandoeningen en zelfs sterfte worden weggezet als “geen reden tot bezorgdheid”.
 

 

De Telegraaf maakte een foutje?

 

 

 

 

 
Op 21-10-20 meldt de Telegraaf onder de kop ‘Jonge arts ‘João overleden in onderzoek vaccin Astra-Zeneca Oxford’, het volgende:3

“Een Braziliaan die als proefpersoon meedeed aan een veiligheidsonderzoek van een vaccin tegen het coronavirus van AstraZeneca en Oxford, is overleden.
 
Een woordvoerder van AstraZeneca Nederland bevestigt het overlijden. Of de proefpersoon het vaccin of een placebo kreeg toegediend, kan het bedrijf niet zeggen. ‘We kunnen niet reageren op individuele gevallen. Dat heeft onder meer te maken met de strenge regels rondom klinisch onderzoek. Maar alle benodigde reviewprocessen zijn gevolgd’.”

 
De volgende dag is het artikel verdwenen. De publieke acceptatie van het COVID-19 vaccin mag kennelijk geen gevaar lopen.

 
Als u nu nog zoekt op Google naar kop ‘Jonge arts ‘João overleden in onderzoek vaccin Astra-Zeneca Oxford’, dan gaat de oude link naar een gedeeltelijk herschreven artikel: ‘Overleden man in onderzoek vaccin Astra-Zeneca en Oxford ‘kreeg placebo’.4

Het COVID-vaccin treft geen blaam en het verhaal luidt nu:

“Bij medicijnonderzoeken wordt altijd aan een deel van de deelnemers een niet werkend middel (placebo) gegeven.
 
De dood van de Braziliaan leidt niet tot het stopzetten van de proeven met het vaccin, aldus de woordvoerder van AstraZeneca Nederland. Alle belangrijke medische gebeurtenissen zijn zorgvuldig door onderzoekers, een onafhankelijk comité en de autoriteiten bekeken. Daaruit komen geen enkele zorgen over de voortgang van het onderzoek naar voren.”

 

 
Het vaccin is veilig want de gestorven persoon kwam uit de placebogroep?

Er wordt niet verder uitgeweid over het “niet werkende middel” (placebo) dat wordt gebruikt in de COVID-19 trials. Dit is waarschijnlijk hetzelfde MenACWY-vaccin dat in Nederland wordt toegediend aan baby’s van 14 maanden oud en aan 14-jarigen. In medisch tijdschrift “The Lancet” staat het volgende (en maak u zich geen zorgen over de wetenschappelijke taal, we leggen uit waar de schoen wringt):

“Oxford Vaccine Group – We did a phase 1/2, single-blind, randomised controlled trial in five trial sites in the UK of a Chimpanzee adenovirus-vectored vaccine (ChAdOx1 nCov-19) expressing the sars-CoV-2 spike protein compared with a meningococcal conjugate vaccine (MenACWY) as a control.”5

 
Het heeft iets met een aap te maken en met het Men ACWY-vaccin dat dient als placebo. Op een vraag: “Waarom wordt er niet gebruik gemaakt van een placebo die geen effect heeft op het lichaam, zoals een beetje zout water (een saline placebo), antwoordt Oxford Vaccine Group:

“We geven hier de voorkeur aan omdat anders de testpersonen die een reactie hebben op de injectie – een rode plek op de prikplaats) zouden kunnen raden welk vaccin zij hebben ontvangen. Het MenACWY vaccin dat gebruikt wordt is Nimenrix heeft een licentie (toestemming om op de markt gebracht te kunnen worden en is veilig”.

Het criterium is kennelijk dat het vaccin een licentie heeft – dan is het veilig. De bevolking weet tenslotte niet dat registratie autoriteiten zoals het European Medicine Agency (EMA) voor hun bestaan afhankelijk zijn van de vergoedingen die zij ontvangen van de farmaceutische industrie. En ja, deze afbeelding is afkomstig van social media, maar is daarom geen nepnieuws dat gecensureerd zou moeten worden. Het zou zelfs niet aan de bevolking moeten zijn om zich door wetenschappelijke artikelen heen te moeten ploeteren en hier vragen over te stellen, maar de media – de wetenschapsjournalisten in dienst van de Telegraaf zouden dit uit moeten zoeken.

 
In vaccin-trials wordt gebruik gemaakt van jonge, gezonde proefpersonen – niet de doelgroep die het vaccin zal krijgen; de bejaarden, of de pasgeboren baby’s die volgens het Rijksvaccinatieschema worden gevaccineerd. Deze jonge man van 28 jaar heeft geen auto-ongeluk gehad, geen zelfmoord gepleegd, en geen onderliggende aandoeningen (want dat zou hem uitsluiten om deel te nemen aan de trials). Hij was gezond, heeft een vaccin gehad – en hij is overleden. Het is onbegrijpelijk dat “er geen enkele zorgen over de voortgang van het onderzoek” naar voren komen.

De introductie van een vaccin gaat altijd – zonder uitzondering – gepaard met een stroom aan mediacampagnes die de bevolking angst aanjagen voor de ziekte. Elke mediacampagne – zonder uitzondering – verzuimt ons om de cijfers die het gevaar van de ziekte in perspectief plaatsen, en ons gerust kunnen stellen, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ook de aspecten over de veiligheid van het vaccin worden weggezet met een geruststellende boodschap van de ‘expert’ (een woordvoerder van de farmaceutische industrie) of een MOL (Medical Opinion Leader) dat er geen reden is tot bezorgdheid. Zo ook in dit geval.

 

 

Noodzaak, effectiviteit en veiligheid van het COVID-vaccin

Noodzaak – wereldwijd

Op 14 oktober publiceerde hoogstaande wetenschapper John P A Ioannidis zijn berekeningen van de dodelijkheid – wereldwijd – van Covid-19 bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De wereldwijde IFR (infection Fatality Rate – met andere woorden: sterfte aan COVID-19 besmetting) is 0,05% voor mensen onder de 70 jaar. Met andere woorden zeer klein.

 
Noodzaak – Nederland

De ernst van de pandemie werd tijdens de “eerste golf” afgemeten aan het aantal sterfgevallen en het tekort aan IC-capaciteit. Toen bleek dat deze cijfers niet langer in staat waren om angst te genereren, zijn de media overgestapt op de toename van het aantal besmettingen. De bevolking werd massaal aangezet tot het afnemen van een PCR-test. Het RIVM noemt positief geteste mensen patiënt, wat verwarring in de hand werkt omdat de meeste “patiënten” gewoon verkouden zijn.

De onderstaande grafieken staan redelijk goed verstopt op de website van het RIVM.6

 

 

Het aantal overleden mensen vanaf 27-02-20 – 15-10-20 – geen reden meer voor paniek

 

 

 

Het aantal positief geteste mensen vanaf 27-02-20 – 15-10-20 – reden voor paniek?

 

 

 
Deze laatste grafiek laat duidelijk zien dat de “tweede golf” is gebaseerd op een hype. Op een toegenomen aantal positieve testen en niet op het aantal sterfte of ziekenhuisopnamen, dat zelfs maar in de buurt komt van de eerste golf. Bovendien zijn de testen zeer omstreden. Voor meer info hier, hier, en hier
 

 

Effectiviteit

Tot op heden is geen enkel griepvaccin echt effectief. Volgens de uitnodigingsfolder voor de jaarlijkse griepprik van het RIVM heeft u “40% minder kans om de griep te krijgen” (de prik werkt ongeveer bij 1 op de 2 personen).7

Maar met corona is alles anders. Het virus dat al jarenlang meegeteld werd als een van de griepvirussen, is nu opeens gemuteerd in een gevaarlijk monster.

Spelen er co-factoren mee in de epidemie? Het wordt nog steeds niet officieel onderzocht.

Er worden wel miljarden geïnvesteerd in het COVID-vaccin dat gebruik zal maken van een totaal nieuwe technologie en versneld ingevoerd, (verplicht) toegediend gaat worden aan de hele wereldbevolking. De contracten met farmaceutische multinationals (met een uiterst dubieuze reputatie) zijn door Hugo de Jonge ook in Nederland al getekend.

En daarmee komen we terecht bij de veiligheid. De video’s van de Amerikaanse arts dr. Carrie Madej over het COVID-19 vaccin zijn als een shockgolf over de sociale media gegaan. Wij raden u aan om ze te bekijken. Hier en hier.

 
Maar nog afgezien van de extreme zaken waar Dr. Madej het over heeft zijn er de “gewone risico’s” zoals transversale myelitis.

 

 

Veiligheid – wat is transversale myelitis?

De link tussen vaccins en transversale myelitis is al tijden bekend. Uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2009 met de titel: “Transverse myelitis and vaccines: a multi-analysis” komt het volgende (vertaalde) citaat – met de verduidelijking eronder:

“Transverse myelitis is een zeldzaam klinisch syndroom waarbij een immuun-gemedieerd proces neurale schade aan het ruggenmerg veroorzaakt. De pathogenese van transversale myelitis is meestal van autoimmune aard en wordt veroorzaakt door verschillende factoren waaronder vaccinatie.”

Met andere woorden: wetenschappelijk onderzoek heeft geconstateerd dat vaccins een auto-immuunreactie kunnen veroorzaken waarbij het lichaam zichzelf ‘aanvalt’ wat schade aan de zenuwbanen in het ruggenmerg kan veroorzaken.

“We hebben 37 gerapporteerde gevallen van transversale myelitis bekend gemaakt die verband houden met verschillende vaccins, waaronder die tegen het hepatitis B-virus, mazelen-bof-rubella, difterie-tetanus-kinkhoest die aan zuigelingen, kinderen en volwassenen worden toegediend. In de meeste van deze gerapporteerde gevallen was het tijdsbestek tussen enkele dagen en 3 maanden, hoewel er ook werd aangegeven dat dit een langere periode van enkele jaren kan zijn.”

Transversale myelitis kan worden veroorzaakt door vaccins die volgens het Rijksvaccinatieprogramma’s worden toegediend en tot enkele jaren na toediening van het vaccin optreden.

 

 

Hoe ziet dit syndroom eruit en hoe zeldzaam is dit?

Deze vraag is aan bod gekomen in het artikel van Children’s Health Defense – opgezet door Robert F. Kennedy: Childrens Health Defense puts a face to transverse Myelitis. Uit dit artikel komt de onderstaande YouTube. We hadden het voor u ondertiteld, maar helaas weigert Youtube onze filmpjes up te loaden, dus we hebben geen ondertitelde versie voor u, maar werken aan een oplossing.
 

 

 

 
Het is niet erg hoopvol is dat zelfs in de testfase alleen al bij Astra Zeneca twee gevallen van transversale myelitis zijn opgetreden. Er worden nu duizenden mensen getest, maar in de toekomst worden miljarden mensen gevaccineerd. Mogen we concluderen dat we een flinke toename zullen zien van mensen in een rolstoel?

 

 

 

Bronnen:

1. https://www.bbc.com/news/world-54082192
2. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8744401/Report-claims-Covid-19-jab-trial-paused-transverse-myelitis-left-woman-struggling-walk.html
3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/101439500/jonge-arts-joao-overleden-in-onderzoek-vaccin-astra-zeneca-en-oxford
4. https://www.telegraaf.nl/nieuws/101439500/overleden-man-in-onderzoek-vaccin-astra-zeneca-en-oxford-kreeg-placebo
5. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31604-4/fulltext
6. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
7. https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/uitnodiging
8. https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/effectiveness-studies.htm
9. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0961203309345730

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This