‘Versoepelen’ is framing – de plannen van onze politici zijn rampzalig

door | 28 jan 2022 | COVID-19 ziekte, Kabinet Rutte III - IV

Op 25-01-22 kondigden Mark Rutte en Ernst Kuipers de versoepelingen aan.[1] We gaan van een klein kooitje naar een iets groter kooitje – een beperking van onze vrijheden waar zelfs de gevaccineerde mensen niet onderuit komen. Het “goede nieuws” is onderdeel van een rampzalig plan, wat geframed wordt om de bevolking verder de fuik in te lokken.

 

 

Wat is Framing?

 
In een linked in post legt Chris Coolen het helder uit:2

“Framing is onzichtbaar overtuigen met slim gekozen woorden. Bij framing gebruik je woorden waaraan veronderstellingen, beelden of emoties kleven. Een makelaar zegt “Volksbuurt”. Een ambtenaar zegt: “Achterstandswijk”. De associatie bij achterstandswijk is: ‘problemen’. De associatie bij volksbuurt is ‘gezellig’. De feiten zijn hetzelfde, maar de associatie wordt beïnvloed door de manier waarop de informatie is verpakt.

De letterlijke betekenis van “framen” is kaderen. Waarom is dat relevant? Wanneer je door een kader naar de werkelijkheid kijkt, zie je altijd maar een deel van de werkelijkheid.

Net als bij een foto bepaal je met framing:

• waarop je inzoomt
• wat je buiten beeld laat
• waarop je focust
• of wat je bewust wazig laat

Met een frame stuur je de denkrichting naar wat jij wilt laten zien.

Als we met deze kennis naar de situatie na de laatste persconferentie kijken kunnen we het volgende stellen.

• Er wordt ingezoomd op de versoepelingen. De associatie daarbij is: hoera, we krijgen onze vrijheid terug.
• Wat buiten beeld blijft is de onophoudelijke push voor 2G en het Europese digitale paspoort, want dat is waar het ECHT overgaat – hierover zo meer.
• De focus is gericht op het toenemende aantal nietszeggende besmettingen en gehoorzaamheid aan de zinloze regels.
• En wat bewust wazig blijft is dat de QR-code die in stand blijft. De booster is wazig en de IC opnames ook – want de deelname aan de booster valt tegen, en de IC’s stomen leeg, maar dat moet natuurlijk niet al te veel in het beeld komen…

 

 

Het nieuwe normaal en het digitale Europese paspoort

 
Voor veel mensen is het duidelijk dat Covid-19 een afleidingsmanoeuvre is, en dat het werkelijk gaat over het installeren van een totalitaire controlemaatschappij, inclusief een Europees digitaal paspoort.

Waarom werd afgelopen jaar een QR-code opgedrongen? En waarom wordt krampachtig vastgehouden aan die QR-code, zelfs nu zonneklaar is dat de volksgezondheid er niet bij gebaat is?

Het zijn vragen die de Europese Commissie voor ons beantwoordt: het corona-toegangsbewijs is de opmaat naar een alomvattende digitale identiteit.3 De app die nu een groen vinkje toont na vaccinatie, is slechts de bètaversie van het uiteindelijke product.

 
De Europese Commissie wil het corona-toegangsbewijs straks omvormen tot een ‘digital ID’: een alomvattend controlemechanisme dat doet denken aan het Chinese sociaal-kredietsysteem. VVD is hier groot voorstander van, maar Judith Thiele wil hier kennelijk niet voor uit komen.

 

 

 

 

De droom van Mark Rutte

 
Mark Rutte heeft meermaals ontkend dat hij een voorstander van een digitale identiteit zou zijn, maar Arno Wellens heeft aangetoond dat Mark Rutte juist de drijvende kracht is binnen Europa achter het Europese digitaal paspoort. Hij zit tot over zijn oren in de ‘Coalition of the Willing’.

Op 1:00:30 min. begint Arno Wellens zijn uitleg over de European Digital Identity aan de hand van een kamerbrief, en bespreekt hij de Coalition of the Willing..

 

 

 

De 15% van Ernst Kuipers is misleiding

 
Ernst Kuipers is een groot voorstander van 2G beleid en hij heeft op de persconferentie al laten zien dat we bij hem niet hoeven te rekenen op integriteit. De TU Delft heeft op zijn verzoek onderzoek gedaan waaruit bleek dat het invoeren van 2G de ziekenhuis opnames met 15% zou kunnen dempen.4 Maar dit zou alleen bereikt kunnen worden als 2G overal ingevoerd zou worden.

Dit is überhaupt niet haalbaar, dus Kuipers die in de persconferentie dat getal van 15% aanvoerde om te onderbouwen dat 2G een goed idee is viel hiermee direct door de mand. Zelfs vaccin voorstander Maarten Hijink van de SP zei dat dit richting misleiding gaat.5

 

 

De A-status

 
Niemand zou vrijwillig zijn vrijheid opgeven en toestaan dat de staat ons financieel, medisch en maatschappelijk onder controle heeft. Dus een tool om de bevolking in de angst te krijgen en de rol van de redder op zich te nemen is noodzakelijk. Covid framen als een zeer gevaarlijke, dodelijke ziekte had als doel om de bevolking in de angst te houden zodat de mensen disproportionele maatregelen accepteren. In de eerste fase van SarsCov-2 was de angst nog aannemelijk te maken. Maar nu we met Omicron te maken hebben is dit onmogelijk.

 
Jan Huurman, oud-directeur van het voormalige Nationaal Instituut voor Gezondheidszorg en Ziektepreventie (NIGZ), is de bedenker van het Outbreak Management Team, kortweg OMT zegt in een nabespreking van de persconferentie op BLCKBX:6

“Op dit moment sterven er in Nederland per week minder mensen aan Covid dan in de griep-epidemie in 2017/2018 per dag.” – Jan Huurman

Had de griep in 2018 een A-status? Nee. Wat is eigenlijk een A status? Het RIVM legt uit:7

“De meldingsplichtige ziekten zijn verdeeld over de groepen A, B1, B2 en C. Deze indeling is gebaseerd op de mate waarin dwingende maatregelen opgelegd kunnen worden om de bevolking te beschermen.”

Het feit dat Covid-19 in een groep zit waarin deze ziekte niet thuishoort zou per direct hersteld moeten worden. Maar Ernst Kuipers maakt op pijnlijke manier duidelijk dat hij een stroman is.

 


 
Kuipers is niet bij machte om de A-status op te heffen omdat dat buiten Nederland wordt besloten? Huh? Door wie worden we nu eigenlijk geregeerd?

 

 

Klaus Schwab – World Economic Forum

 
Het World Economic Forum is een niet democratisch gekozen club van de rijksten der aarde. Klaus Schwab, de oprichter van het WEF schepte in 2017 al op over hoe hij de nationale regeringen geïnfiltreerd heeft in een interview voor Harvard University.

“Waar we heel trots op zijn, is dat we met onze WEF Young Global Leaders wereldwijd kabinetten van landen binnendringen.” – Klaus Schwab

 

 
Nederland blijkt – achter de rug van de bevolking om – ook tot de landen te behoren die naar de pijpen dansen van het World Economic Forum. Zonder enige media-aandacht zijn politici al jarenlang bezig met het uitvoeren van opdrachten die zij krijgen van het WEF.

Politici moeten zich verantwoorden naar de kamer en het is een grove schending van de democratie dat er sprake is van “achterkamertjespolitiek” waarbij bovendien de rechten van de bevolking worden afgekalfd.

 
Uit de zogenaamde WEF-papers blijkt dat Nederlandse politici aan het handje lopen van het WEF.

 

 

 
Het doel is nooit geweest om de Nederlandse bevolking te “beschermen”. Het doel is vanaf het begin geweest om de maatschappij af te breken en opnieuw op te bouwen met een globaal aangestuurde wereldregering. En Klaus Schwab heeft de “coronacrisis” handig gekaapt voor zijn plannen. Voor meer informatie over het WEF en de agenda die al jarenlang stap voor stap wordt gerealiseerd, lees: Klaus Schwab en zijn grote fascistische reset

Het is vijf voor twaalf – maar niet alles verloopt volgens plan…

 

 

Onze politici verliezen hun greep op de bevolking

 
Op 24-01-22 stuurt Ernst Kuipers een brief naar de Tweede Kamerleden om het 139ste advies van het OMT aan te bieden. 8Als bijlage stuurt hij een publicatie van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, een organisatie die zich onder andere bezighoudt met crisisbeheersing.9,10 Is de grootste crisis eigenlijk wel de Coronacrisis? Wat het rapport beschrijft gaat over een andere crisis. De onderstaande pagina is een bladzijde die de “huidige context” beschrijft.

Wat er in feite staat is: “ze trappen er niet meer in”. De bevolking gelooft het narratief niet meer en de draagkracht voor de maatregelen brokkelt af.

 

 

 
Onze politici zijn in paniek. Maar niet omdat de pandemie erger wordt, nee, ze zijn in paniek omdat de pandemie voorbij is. En hoeveel er ook geframed en gemanipuleerd wordt, de bevolking doorziet het spel en wring zich uit de greep van de angst.

We willen geen digitale identiteit in een surveillance maatschappij naar Chinees model.

En ook de Great Reset van Klaus Schwab willen we niet. Nu niet en ooit niet.

 

 
Bronnen:
 
1. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/25/open-tenzij-bijna-alles-open-tot-22.00-uur
2. https://www.linkedin.com/posts/christcoolen_zo-werkt-framing-ugcPost-6892019864437895168-Cq4N/
3. https://www.youtube.com/watch?v=NKlyJOLcPGM
4. https://www.tudelft.nl/2022/tu-delft/effectiviteit-van-2g-en-3g-is-afgenomen
5. https://twitter.com/MaartenHijink/status/1486061759429554187
6. https://www.blckbx.tv/corona/vooraankondiging-nabeschouwing-persconferentie-2022-01-25
7. https://www.rivm.nl/meldingsplicht-infectieziekten/welke-infectieziekten-zijn-meldingsplichtig
8. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/01/24/brief-aan-parlement-tweede-kamer-omt-advies-en-smer
9. https://www.nctv.nl/organisatie
10. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2022/01/21/maatschappelijk-beeld-en-uitvoeringstoets

 

 
Over de auteurs:

Joris Baas is ouder van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccin en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This